I makerspace kan du arbejde med podcast- og lydproduktioner. Vi har lavet podcaststudier, hvor du med Rødecaster Pro 1 kan skabe profesionelle lydproduktioner. Rødecaster Pro 1 består af en mixerpult. Her kan du ændre i lydindstillinger og bruge lydeffekter. I videoerne på denne side kan du kommer godt i gang med Rødecaster Pro 1.
På Rødecaster Pro 1 er det muligt at arbejde med 4 mikrofoner og 4 hovedtelefoner på 1 gang. Mikrofoner og hovedtelefoner indsættes bag i Rødecaster Pro 1, se hvordan i opsætningsvideoen.
Podcastproduktion i WeVideo på Skoletube
Vi anbefaler at du anvender WeVideo på Skoletube.dk til at arbejde med lyd- og podcastproduktion. Her kan du let overføre dine lydproduktioner fra Rødecaster Pro 1 og efterbehandle dem.
Du kan se introduktionsvideoer til WeVideo her.
Kom godt i gang med podcast
Her kan du få indblik i hvordan du opsætter podcastudstyret, laver en podcast, overfører en podcast og meget mere.
Video 1 - opsætning af udstyr
Video 2 - lydindstillinger
Video 3 - brug lyde eller musik fra din telefonen til podcastproduktion
Video 4 - brug lyde eller musik fra din PC til podcastproduktion
Video 5 - opsætning af din PC til podcastproduktion
Podcastproduktion i Garageband på iPad
Vi anbefaler at du anvender GarageBand på iPad til at skabe podcast. I appen kan du optage dine stemmer og indsætte musik- og lyd. Du behøver altså ikke at anvende flere apps eller hjemmesider for at færdiggøre din podcast.
Podcast i skolen - hvordan?
Du kan høre denne introduktionspodcast om podcast som medie, hvilke fordele det kan give ved anvendelse i skolen og hvilke typer af podcast der kan arbejdes med.
Inspiration til podcast i undervisningen
Hvis du ønsker dig inspiration til hvordan podcast som medie kan være en del af din undervisning, så kan du på skolernes PLC låne bogen "Podcast i skolen" af Mikkel Aslak. Der er 2 eksemplarer på Vallensbæk Skole, Pilehaveskolen og Egholmskolen.